Skip to main content

Voetenwarmer Test 2023

 

 

De beste voetenverwarmer voor ieders budget

 

Voetenverwarmer

Obbomed Voetenverwarmer

High End

Voetenwarmer

Domo DO635V

Mid Range

Microgolfoven Laarzen

MikaMax – Microgolf Boots

Budget

 

beste voetenverwarmer

Meestal is de keuze aan voetenverwarmers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste voetenverwarmers

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor voetenwarmers

✅ Betrouwbare partners

De beste voetenwarmers vind je hier

Als jij vaak last hebt van ijzig koude voeten niet alleen in de winter maar ook tijdens lente en herfst dagen dan bestaat hier vanaf nu een oplossing voor. Met een voetenverwarmer zijn je voeten lekker warm in enkele minuten. Het werkt echt eenvoudig: je steekt het snoer van de voetenwarmer in het stopcontact, kiest je warmtestand en daarna kan je al direct je voeten in de voetenverwarmer steken. Dankzij de zachte binnenkant van wol of pluche zal het altijd aangenaam zacht zijn voor je voeten.

Koude voeten komt veel voor bij mensen. De regel hoe dunner je bent hoe kouder je het krijgt is hier van toepassing. En niet alleen je vetpercentage bepaald of je koude voeten kunt krijgen. Ook je spiermassa speelt hierbij een rol. Wist je dat mannen het minder snel koud krijgen als vrouwen? Dit komt omdat mannen meer spieren hebben. Een voetenwarmer kan je gebruiken in de zetel maar ook terwijl je achter de computer zit. Zo kan je toch nog aangenaam doorwerken zonder dat je tenen er bijna afvriezen.

Op deze pagina bespreken we alles over voetenverwarmers. Wat een voetenwarmer is, hoe het werkt maar ook een koopgids waar we alle eigenschappen die een degelijke voetenwarmer moet hebben.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare voetenverwarmer dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan. Dankzij ons onderzoek moet je zelf niet meer gaan zoeken naar de beste voetenverwarmer. Bovenaan vind je de beste voetenverwarmer voor iedere prijsklasse. Als je nog meer keuze wilt vind je nog andere voetenwarmers in onze TOP 10 die zeker de moeite waard zijn om te vermelden.

TIP: Wist je dat sommige voetenverwarmers ook een massagestand hebben? Niet alleen voelt de pluche binnenkant heerlijk zacht, het is lekker warm en geeft tegelijkertijd een massage. Wat wil je nog meer?

Voetenwarmer TOP 10

Model Review
1 Domo DO635V Domo DO635V

92.6%

“Lekker warm voetenkussen en ook nog eens een mooi design.”

ReviewPrijs
2 Grundig Elektrische voetenwarmer Grundig Elektrische voetenwarmer

88.8%

“Heerlijk vlug warme voetenzak voor redelijke prijs.”

ReviewPrijs
3 Tomado TFW0301G Tomado TFW0301G

83.6%

“Ruimte genoeg en lekker zacht. Neemt weinig ruimte in.”

ReviewPrijs
4 Dreamland 16022 A Dreamland 16022 A

88.8%

“Het is een goede voetenzak, blijft goed in model, binnenzak is lekker dik en is ruim.”

ReviewPrijs
5 ProfiCare PC-FW 3058 ProfiCare PC-FW 3058

84.4%

“Met de matige beoordelingen is deze voetenverwarmer geschikt voor een cadeautip.”

ReviewPrijs
6 MikaMax Hot Boots MikaMax Hot Boots

71.4%

“Het ziet er leuk uit maar niet ideaal zoals de uitleg, voor verbetering vatbaar.”

ReviewPrijs
7 Happygoodies Elektrische Voetverwarmer Happygoodies Elektrische Voetverwarmer

83.4%

“Een goedkope product betekent niet altijd dezelfde kwaliteiten dan de rest.”

ReviewPrijs
8 Lanaform LA 180401 review Lanaform LA 180401

72.4%

“Een handige voetenverwarmer met weinig verwachtingen.”

ReviewPrijs
9 Obbomed MF-2060 Obbomed MF-2060

88.6%

“Comfortabel voetverwarmer masseert en verwarmt uw voeten!”

ReviewPrijs
10 Sanitas SFW 10 Sanitas SFW 10

87.4%

“Een letterlijk teddy voetenverwarmer, mooie uitstraling maar weinig kracht.”

ReviewPrijs

 

Wat is een voetenverwarmer?

 

Waarom een voetenverwarmer kopen?

Als jij ijzig koude voeten hebt en er niet vanaf geraakt is het misschien verstandig om je comfort te verhogen met een voetenwarmer.

Tegenwoordig kan je zelf de warmtestand instellen maar ook functies zoals massage en een zachte staf maken het extra aangenaam. Een voetenwarmer stimuleert de bloedsomloop. Een voetenverwarmer helpt ook tegen krampen in je voet. Je kan het gebruiken terwijl je in de zetel zit maar ook tijdens bureauwerk of als je achter de laptop aan tafel zit. Hieronder alle voordelen van een voetenverwarmer.

Voordelen van een voetenwarmer

✅ Nooit meer koude voeten

✅ Betere bloedsomloop

✅ Rustgevend

✅ Gebruiksgemak

✅ Voordelig in prijs

✅ Schakelt automatisch uit

✅ Wasbare binnenhoes

✅ Comfortabele stof

✅ Elimineert spierkrampen

Domo DO635V

 

voetenverwarmer

Hoe werkt een voetenverwarmer?

Een voetenverwarmer werkt ongeveer hetzelfde als een elektrisch deken. Dankzij een thermostaat kan je warmtestand zelf instellen. Een elektrische voetenwarmer is altijd zacht vanbinnen meestal met pluche bekleed hierdoor is het altijd aangenaam om je voeten erin te steken.

Het voordeel aan je voeten warmen is dat je hele lichaam mee opwarmt dan dus ideaal als je het ijzig koud hebt. Moderne voetenwarmers hebben ook een massage functie die de voet masseert en sommige voetenverwarmers kan je bedienen met een afstandsbediening.

Er bestaan ook voetenwarmers die je in de microgolf moet opwarmen deze kosten iets goedkoper als elektrische voetenverwarmers.

TIP: Een voetenverwarmer heeft meestal een wasbare binnenhoes, dus je kan het makkelijk verversen.

 

Voetenverwarmer Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende voetenverwarmers. Zo heb je er met verschillende temperatuurstanden, met afstandsbediening en zelfs een massage functie. Snoerlengte is ook een belangrijke aankoopcriteria. Hieronder alle factoren waarop je zeker moet letten als je van plan bent om een voetenverwarmer aan te schaffen.

  • Warmtestanden
  • Uitwasbare binnenhoes
  • Automatisch uitschakeling
  • Snoerlengte
  • Massagefunctie
  • Materiaal
  • Afstandsbediening
  • Schoenmaat

Warmtestanden

De meeste voetenverwarmers hebben 3 temperatuur standen. Laag, Midden en hoog. Je begint meestal met een lage stand en gaat geleidelijk naar een hogere stand vooral als je juist in de sneeuw hebt gelopen zet je het niet direct op de hoogste stand.

Uitwasbare binnenhoes

Ga ook goed na of de voetenverwarmer uitwasbaar is. Meestal is de binnenhoes uitneembaar en wasbaar. Drogen in de droogkast is niet aanbevolen.

Automatisch uitschakeling

De hedendaagse voetenwarmers hebben springen automatisch af na enkele uren.

Snoerlengte

Meestal is de snoerlengte rond de 240 centimeter. Zorgt dat de kabel lang genoeg is zodat je makkelijk op plaatsen kan waar geen stopcontact is.

 

voetenverwarmer kopen

Massagefunctie

Duurdere voetenverwarmers hebben meestal een massagefunctie. Dankzij deze functie wordt je bloedsomloop nog beter gestimuleerd.

Materiaal

De meeste voetenwarmers zijn van Synthetisch Wol en Microplush.

Afstandsbediening

Als je de voetenwarmer wilt besturen zonder te moeten bukken zorg dan dat er een afstandsbediening bij zit. Denk er wel aan dat de afstandsbediening van een voetenverwarmer aan de kabel zit dus niet draadloos.

Schoenmaat

In de productomschrijving van de voetenverwarmers kan je meestal de schoenmaat zien. De afmetingen gaan tot 30 cm wat voldoende is voor de meeste personen.

TIP: Let op de afstandsbediening van een voetenverwarmer is niet draadloos, het zit met een kabel vast aan de voetenverwarmer.

Meest gestelde vragen over voetenverwarmers [FAQ]

Tegenwoordig zijn voetenverwarmers goed beveiligd ze schakelen automatisch uit na enkele uren. Verder hebben ze een oververhittingsbeveiliging. Ga nooit met de voetenverwarmer in bad of douche dit is levensgevaarlijk!

Je betaalt rond de 35 euro voor een degelijke voetenverwarmer. Duurdere voetenwarmers met een massage functie kosten gauw 65 euro.

Ja er bestaan tegenwoordig ook voetenverwarmers die je moet opwarmen in die microgolf. In onze TOP 10 komt zo’n voetenwarmer aan bod.