Skip to main content

Zonnecrème Test 2023

 

 

De beste zonnecrème in zijn assortiment

 

Zonnebrandcrème kopen

Garnier Ambre Solaire

Zonnefactor 50

Sun Protection

Vision Every Day Sun Protection

Zonnefactor 30

Zonnespray

NIVEA SUN Protect & Hydrate

Zonnefactor 15

 

beste zonnebrandcrème

Meestal is de keuze aan zonnecrèmes zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste zonnebrandcrèmes

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor zonnecrèmes

✅ Betrouwbare partners

De beste zonnebrandcrèmes vind je hier

Als jij een lichte huid hebt en snel verbrand in de zon dan weet je dat voldoende insmeren met zonnecrème 100 % aanbevolen is. Zonnecrème verminderd aanzienlijk het risico op verbranding door de zon. De zonnebrandcrème bevat een ultravioletfilter waardoor het beschermt tegen Uv-straling. Afhankelijk van je huidtype zijn er verschillende zonnecrème sterktes ook wel zonnefactoren genoemd. Hoe gevoeliger de huid hoe hoger de factor.

Zonnecrème helpt niet alleen tegen zonnebrand maar beschermd ook tegen kanker en het dehydrateert de huid. Als jij een betrouwbare en goed werkende zonnecrème zoekt maar niet weet welke te kiezen dan ben je hier op de juiste plek terechtgekomen. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en dankzij deze data hebben we een duidelijk beeld gekregen welke nu echt de beste zonnecrèmes zijn die we hier kunnen aanbevelen.

De beste zonnecrème voor de meest populaire zonnefactor (15, 30 en 50) vind je bovenaan deze pagina. Buiten deze Top zonnecrèmes is er nog meer keuze op deze pagina. In onze TOP 10 hieronder vind je de beste zonnebescherming die momenteel te verkrijgen zijn. Met deze zonnebrandcrèmes ben je zeker dat je het beste in huis haalt.

Verder bespreken we alle voor en nadelen van zonnebrandcrème maar ook hoe het werkt en een handige koopgids met factoren waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop van zonnebescherming.

TIP: Wist je dat er verschillende factoren zijn die beïnvloeden hoe snel je verbrandt kan geraken? Als je op het strand loopt verbrand je veel sneller omdat zand de zon weerkaats, dus het zonlicht wordt versterkt. Verder zit in zeewater zout dat ook een reflecterend effect heeft. Als je na het zwemmen op het strand loopt kan de combinatie zout op je huid en strandzand dat zon reflecteert je huid 3 keer zo snel doen verbranden.

Zonnebrandcrème TOP 10

Model Review
1 NIVEA SUN Protect & Hydrate Zonnespray SPF 15 NIVEA SUN Protect & Hydrate

92.6%

“Met Nivea in de hand zet je het verbranden aan de kant!”

ReviewPrijs
2 Zwitsal Zonnecrème Zwitsal Zonnecrème

93.2%

“Fijne zonnebrand crème met de vertrouwde Zwitsal geur!”

ReviewPrijs
3 NIVEA SUN Face Shine Control NIVEA SUN Face Shine Control

92%

“Een erg fijne zonnen crème voor het gezicht, trekt snel in en is niet vet .”

ReviewPrijs
4 Zwitsal Aftersun Voor en Na 't zonnetje Zwitsal Aftersun

89.8%

“Vriendelijke zonnecrème dat zeker aan de verwachtingen voldoet!”

ReviewPrijs
5 Vision Every Day Sun Protection Vision Every Day Sun Protection

87%

“Een 100% parfumvrije zonnebrandcrème geschikt voor lichaam en gezicht. Met 5-sterren UVA-bescherming.”

ReviewPrijs
6 Naïf Care Zonnebrandcrème Naïf Care Zonnebrandcrème

90.6%

“Een hele fijne zonnebrand waarvan je maar heel weinig nodig hebt.”

ReviewPrijs
7 Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème

92.2%

“Niet vet, perfect voor gezicht. Kan als dagcreme gebruikt!”

ReviewPrijs
8 Garnier Ambre Solaire Anti-Age Super UV Garnier Ambre Solaire

92%

“Deze zonnecrème is om het gezicht te beschermen tegen UV stralen die huidveroudering veroorzaken.”

ReviewPrijs
9 Australian Gold Spray Gel Zonnebrand Australian Gold Spray Gel Zonnebrand

92.6%

“Erg overheersende kokosgeur spray, die doet wat het belooft.”

ReviewPrijs
10 Vichy Capital Dry Vichy Capital Dry

92.4%

“Matterende SPF50 zonnebrand ideaal voor een vette huid.”

ReviewPrijs

 

Wat is zonnebrandcrème?

 

Waarom zonnecrème kopen?

Als je zonnebrand wilt voorkomen en nadelig effecten voor je huid dan is zonnebrandcrème gewoonweg aanbevolen. Niet alleen voorkomt de zonnebrand het beschermt tegen huidkanker. Vooral tijdens zomerdagen op strand aan de zee voor en na het zwemmen is zonnecrème aanbevolen.

Door verschillende factoren kan het zonlicht versterkt worden. Verder hydrateert zonnecrème de huid en het maakt het soepel en elastisch. Zonnebescherming is verkrijgbaar in zonnemelk dus om te smeren maar ook zonnespray en foams zijn tegenwoordig mogelijk.

Voordelen van zonnecrème

✅ Het beschermd tegen kanker

✅ Beschermd tegen zonnebrand

✅ Dehydrateert de huid

✅ bescherming tegen Uv-straling

✅ Meerdere beschermingsfactoren

✅ Verkrijgbaar in spuitbussen en foams

Nadelen van zonnecrème

Je moet de zonnecrème om de 2 uur opnieuw insmeren. Als je in water zwemt is het zelfs aanbevolen om direct na het zwemmen opnieuw jezelf opnieuw in te smeren. Verder moet je rekening houden met je huidtype dus het wordt aanbevolen om een zonnefactor van minimaal 30 te nemen.

 

zonnebescherming

Hoe werkt zonnebrandcrème?

Zonnebrandcrème ook wel zonnecrème, zonnemelk of zonnebescherming genoemd is een crème die je op de huid moet aanbrengen om jezelf te beschermen tegen zonlicht. Zonnecrème bevat een ultravioletfilter waardoor slechts een gedeelte van de Uv-straling in de huid doordringt. Het resultaat is minder kans op verbranding door de zon.

Zonnecrème is verkrijgbaar in verschillende beschermingsfactoren, hoe hoger de factor hoe beter de bescherming. Kinderen hebben altijd een hogere beschermingsfactor nodig dan volwassenen. Afhankelijk van de huidtype kies je een beschermingsfactor. Hoe donkerder de huid hoe lager de factor.

TIP: Zonnecrème beschermt je huid tot maximaal 2 uur na het insmeren. Als je zwemt gaat de zonnecrème sneller van de huid. Smeer na het zwemmen de huid opnieuw in.

 

Zonnecrème Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Voordat je overgaat tot de aankoop van een geschikte zonnebescherming is het van belang om rekening te houden met de beschermde factor maar ook naar het type. Zo heb je zonnemelk, maar ook een sproeivorm en mousse vorm. Hieronder alle eigenschappen waar je zeker op moet letten bij de aankoop van zonnebescherming.

  • UVA-stralen
  • Zonne Factor
  • Soort zonnebescherming
  • Gebruik na opening

UVA-stralen

UVA-stralen beschadigen te elastische eigenschappen van in de huid en kunnen voor rimpels en veroudering van de huid zorgen. Sommige zonnebrandcrèmes hebben een extra UVA-bescherming. Je kan dit meestal op de verpakking zien als er een A met 1 of meerdere + staat.

Zonne Factor

Er zijn verschillende zonnefactors beschikbaar deze kan je aflezen op de verpakking van de zonnebrandcrème. Hoe hoger de factor hoe beter je beschermd bent tegen zonnebrand. Je vindt zonnecrème vanaf factor SPF factor 2 tot 50+. We raden aan om minimum een zonnecrème met een SPF factor van 30 te nemen zodat je altijd goed bent beschermd.

Soort zonnebescherming

Zonnebescherming is verkrijg baar als zonnemelk, sproeivorm maar ook mousse.

 

zonnecreme

Gebruik na opening

Kijk altijd goed naar de PNO (gebruik na opening) aanduiding op de fles of verpakking. Deze geeft aan tot hoeveel maanden je het mag gebruiken na openen. Na deze periode raden we af om de zonnebescherming verder te gebruiken.

TIP: Tussen 12 en 15 uur schijnt de zon het sterkst, rond deze tijd is het beter om de schaduw op te zoeken om zo zonnebrand nog beter te voorkomen.

Meest gestelde vragen over zonnecrèmes [FAQ]

Op de verpakking van zonnecrème vind je altijd een PNO aanduiding (periode na opening). Als er dus 12M staat moet je het product na openen binnen de 12 maanden gebruiken. Nadat de PNO datum verstreken is gaan de beschermende eigenschappen verloren dus we raden aan om dan gewoon een nieuw flesje zonnecrème te kopen zodat je huid altijd goed beschermd is tegen zonnebrand.

Smeer jezelf in 20 tot 30 minuten alvorens je naar buiten gaat. Afhankelijk van het type zonnecrème duurt het even voordat de zonnebescherming voldoende in werking treedt.

Tijdens het zwemmen gaat de zonnebescherming van de zonnecrème verloren. We raden aan om na het zwemmen de huid opnieuw in te smeren met zonnecrème.

Zonnecrème werkt maximaal 2 uur na het insmeren. We raden aan om het uur of om de 2 uur jezelf opnieuw in te smeren met zonnecrème.

Het wordt aanbevolen om 2 mg zonnecrème aan te brengen per vierkante centimeter. Dit komt neer op een handje vol zonnecrème om het hele lichaam in te smeren.

Afhankelijk van je huidtype kies je de factor van de zonnecrème. Hoe lichter en gevoeliger je huid hoe hoger de factor. We adviseren om minimaal zonnefactor 30 te gebruiken.

Het is aanbevolen om een zonnebril te dragen op zonnige zomerdagen.