Skip to main content

Massageolie Test 2023

 

 

De beste massageolie voor ieders Budget

 

Massage-olie

Huile de Vie Amandelolie

High End

 

massageolie kopen

Dona Essential Oil Vanille

Mid Range

 

goede massageolie

Therme Hammam

Budget

 

 

beste massageolie

Meestal is de keuze aan massage olie zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor massage olie

✅ Betrouwbare partners

De beste massageoliën vind je hier

Ben jij een aankomend massage talent? Of misschien wil jij je vriendin de meest onvergetelijke massage ooit geven? Zoek dan niet verder! Op deze pagina bespreken we alles over massage olie. Wat massage olie is, Hoe het werkt en ook de verschillende massage oliën bespreken we hier.

Dit is het referentiepunt voor massageolie. Zoek niet verder de beste massage olie vind je hier. Wij hebben een TOP 10 samengesteld met de meest populaire massageoliën die er verkrijgbaar zijn. Massage oliën hebben veel verschillende werkingen en zijn niet altijd geschikt voor elke huidtype, dus het is altijd van belang dat je goed weet welke soort massageolie je in huis haalt.

Deze etherische massage olie is het beste van het beste en is van plantaardige ingrediënten gemaakt. De high end massageolie kost duurder dan goedkopere synthetische massageolie, maar het resultaat is veel beter. Als je je partner wilt laten genieten is het verstandig een plantaardige massage olie aan te schaffen.
Deze massage olie is goedkoper dan de high end massage olie en is meestal een uitstekende keuze voor mensen die een goede massage olie willen maar liever niet met geld gooien.
De goedkopere massage oliën zijn meestal niet zo goed als de duurdere variaties. In de meeste gevallen synthetisch. Wij hebben de beste budget massage oliën geselecteerd die er zijn waarvan de gebruikersbeoordeling heel goed is en die echt een goede werking hebben op het lichaam.

TOP10 Massage Olie

Model Review
1 Dona massage olie Dona Essential Oil Vanille

98.2%

“Handige stijlvolle fles van Dona geeft heerlijke olie, makkelijk aan te brengen aan de huid.”

ReviewPrijs
2 Kneipp-Ylang-Ylang-Review-Test Kneipp Ylang Ylang

95.4%

“Deze heerlijke geur valt bij iedereen in de smaak en is meestal ieders favoriet.”

ReviewPrijs
3 Kneipp-Lavendel-Review-Test Kneipp Lavendel

97.8%

“Heerlijke zachte olie die snel wordt opgenomen door elke huidtype en zelfs voor gevoelige huid!”

ReviewPrijs
4 Huile-de-Vie-Amandelolie-review-test Huile de Vie Amandelolie

95.6%

“Deze natuurlijke product voldoet de verwachtingen van elke relaxmoment.”

ReviewPrijs
5 Huile de Vie Druivenpitolie Huile de Vie Druivenpitolie

92.8%

“De druivenpitolie is minder bekend maar we stellen deze natuurlijke product aan voor een gezonde huid.”

ReviewPrijs
6 Chemodol-review-test Chemodol Sportmassage Olie

94.2%

“Geweldige grote fles, met geurloze massageolie die heerlijk over het lichaam glijdt.”

ReviewPrijs
7 Toco-Tholin-Medimas-review-test Toco-Tholin Natumas

95.2%

“Ideaal voor sportmassage met een groot inhoud, voldoet de verwachtingen.”

ReviewPrijs
8 Body-In-Balance-Massageolie-200-ml review test Meest populair Body In Balance Massageolie

95.8%

“Zowel professionele als amateuristisch gebruik! En het is geschikt voor elke huidtype!”

ReviewPrijs
9 Therme-Hammam-massageolie-125-ml review test Therme Hammam

97.4%

“Goede dikte om te masseren gewoon perfect voor een ontspannende massage.”

ReviewPrijs
10 Jacob-Hooy-Arnica-review-test Jacob Hooy Arnica

90.6%

“Neutrale geurende massageolie, smeert goed en doet wat het moet doen!”

ReviewPrijs

 

Wat is massage olie?

 

Waarom een massage olie kopen?

Heeft u al ooit een massage gekregen zonder massage olie? Als het antwoord ja hierop is weet u vast dat dit ruw en droog kan aanvoelen, om het zo aangenaam mogelijk te maken gebruiken masseurs vaak verschillende massage oliën. Sommige mensen hebben een voorkeur naar bijvoorbeeld amandel olie en dan weer andere een voorkeur naar lavendel olie.

Deze kleven allemaal net een beetje minder of meer van elkaar en ook de stroperigheid en de bijzondere bijwerkingen kunnen verschillen. Tegenwoordig bestaan er zelfs massage olie die warm of fris aanvoelen tijdens de wrijving. Dit kan extra handig zijn bij stijve spieren of blessures en elke persoon heeft zo zijn voorkeur aan verschillende massage.

Als jij je vriendin of vriend wilt verrassen met een heerlijke massage is het dus verstandig dat je een goede massage olie koopt. We raden altijd een natuurlijke etherische olie aan, aangezien deze gemaakt is op basis van planten en niet synthetisch gemaakt in een fabriek.

De voordelen van een massage olie

✅ Ontspanning

✅ Voordelen voor de huid

✅ Glijmiddel

✅ Genezende functie

✅ Haargroei

✅ Ruikt lekker

  • Kan allergische ingrediënten bevatten
  • Kan vlekken op kleding veroorzaken
  • Massage olie tast rubber aan dus kan werking condooms ongedaan maken

Toco-Tholin Natumas
Chemodol Sportmassage Olie

 

massage olieen

Hoe werkt massageolie?

Massageolie is een olie die gebruikt wordt voor massage. Deze olie wordt uit koude persing gewonnen. Dit om te voorkomen dat er geen voedingstoffen worden afgebroken. Olie kan ook door raffinage worden gewonnen.

Bij deze methode wordt de olie door middel van een chemische stof gewonnen. Massageolie bestaat uit een basis olie waar meestal etherische oliën of parfumoliën aan toe worden gevoegd, meestal zijn deze verdunt van 2% tot maximum 8 %. Dit is vooral belangrijk bij etherische olie aangezien deze nooit onverdund op de huid mag worden aangebracht.

Een goede basisolie wordt niet zo snel door de huid opgenomen, kleeft niet snel en heeft geen indringende geur. Het doel van massageolie is om de huid te smeren om wrijving en stroefheid te verminderen tijdens het masseren.

Je kan min of meer zeggen dat massage olie een soort glijmiddel is met verschillende toegevoegde ingrediënten die elk hun eigen voordelen en bijzondere bijwerkingen hebben. Massage olie kan bestaan uit de volgende ingrediënten: amandel, Olijfolie, Zonnebloemolie, Druivenpitolie, Avocado-olie enz…Als je verder gaat naar het hoofdstuk: Ingrediënten massageolie op deze pagina kan je hier meer over terugvinden.

Parfumolie of etherische olie?

Het verschil tussen parfumolie en etherische olie is dat parfum olie synthetisch is samengesteld in een fabriek om de geur na te bootsten. Etherische olie wordt rechtstreeks van een plant gewonnen door stoomdistillatie, de geur is dan ook vele malen sterken dan parfum olie. Etherische olie wordt meestal gezien als de beste natuurlijk olie en is ook veel duurder als parfum olie.

Etherische olie op basis van citrus-achtigen zijn fotosensibel, wanneer ze op de huid worden aangebracht en er rechtsreeks zonlicht op valt, kan dit allergische reacties of lichte brandwonden veroorzaken.

 

Massage olie Koopgids

 

 

massage olie kopen

Overzicht massageolieen

Moet gemengd worden met een lichtere olie aangezien tarwekiemolie veel te dik is om om zichzelf als olie gebruikt te worden. rijk aan vitamine E.
Heel populair in India en is gekend om zijn helende werking.
Heeft een chocoladearoma en wordt in de meeste gevallen gemengd met andere lichtere olieen net zoals bij avocado olie. Deze olie is niet vloeibaar bij kamertemperatuur.
Deze olie komt uit Hawai en is geschikt voor alle huidtypes, ook de zeer vettige huidtypes en heel droge huidtypes.
Erg geschikt is voor therapeutische massages

Verschillende soorten massageolie

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de verschillende soorten massageolie. Massage oliën komen er in alle kleuren en geuren, hieronder meer informatie over de meest populaire massage oliën.

Neutrale massageolie

Neutrale massage olie heeft geen geur en wordt meestal als basis gebruikt waar dan Etherische oliën of Parfumolie wordt bij toegevoegd. Ideaal voor mensen die niet te veel geur willen bij hun massage.

Amandel olie

  • Zoete amandelolie, gewonnen uit amandelen is vet en meestal lichtgeel van kleur. Zoete amandelolie is een van de meest populaire massageolieen. Zoete amandel heeft trekt snel in, opnieuw aanbrengen is meestal niet vereist.
  • Bittere amandelolie is giftig omdat deze blauwzuur bevat, daardoor is deze niet aanbevolen voor massageolie.

Druivenpitolie

Goedkope en aangename massage olie. De geur is neutraal en de olie voelt niet te vettig aan; , daardoor is deze olie perfect voor mensen met een vettige huid. Ideaal voor aromatherapie massages.

Opgelet!: Als je notenallergie hebt pas dan om met arachide, macadamianootolie, jojobaolie en amandelolie.
Ieder kent olijfolie, deze wordt bijna altijd gebruik als bakolie. Deze zware vettige olie is heel populair als massageolie.
Heeft een kalmerende werking dus ideaal bij relaxtherapy en massages.
Deze dikke boter is vast op kamertemperatuur en moet eerst gemengd worden met een lichtere olie alvoor deze kan gebruik worden voor massages.
Abrikozenpitolie heeft veel gelijkenissen met zoete amandelolie maar is meestal duurder. Deze massageolie is meestal langer houdbaar omdat deze rijk aan vitamine E is. Deze olie trekt goed in de huid en voelt niet te vettig aan. Abrikozenpitolie is de eerste keuze voor gezicht massages.
Jojobaolie komt rechtstreeks van de jojoba-plant en door zijn antibacteriële werking is deze olie daarom een goede optie voor mensen met acné. Trekt heel goed in de huid net zoals amandel olie en abrikozenpit olie. De meeste mensen geven een voorkeur aan deze soort massage olie omdat deze meestal een zachte werking heeft op de huid en dus niet irriterend is.
Licht maar vaste en witte olie, zeer lange houdbaar en maakt ook niet zo veel vlekken op lakens vergeleken met andere massageolieen.
Deze goedkope basis voor massageolie is licht en voelt niet vettig aan is daarom meestal enkel geschikt voor mensen met een vette huid.
Geperst van een avocado vrucht maakt dat dit een zwaardere olie is die meestal wordt gemengd met zoete amandelolie. De prijs van deze olie is veel duurder als zoete amandelolie. Als je gevoelig bent voor latex kan je deze olie best vermijden.
Soja massageolie is geschikt voor een vettige huid.
Deze olie is zacht en helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen, aanbevolen bij droge huid en oudere huid. Bevat veel onverzadigde vetzuren met name oliezuur en linolzuur; verder ook zit er ook palmetinezuur en vitaminen A en E in deze zachte olie. Perzikpit olie heeft veel weg van amandel olie en abrikozen olie.

 

Extra dingen waar je op moet letten

 

Hoe massage olie gebruiken?

Als jij je partner wilt laten genieten is het van belang dat je de olie goed voorbereid en ook de juiste bewegingen zijn van belang. Hieronder enkele dingen waar je mee rekening moet houden zodat je partner kan genieten een heerlijke massage.

  • Sfeer: Is het koud of warm in de kamer? Komt er zonlicht binnen, is het donker of zijn er sfeerlichten? Misschien heb je een geurkaars aangezet om extra sfeer in de kamer te brengen. Denk aan de sfeer om je partner een ideale beleving te geven.
  • Kies de juiste olie, ga na bij je partner welke olie het best geschikt is voor hem / haar, als je wilt kan je ook zelf je eigen massage olie samenstellen waarvan jij weet dat je partner deze leuk vindt.
  • Warm je massage olie op door te wrijven in je handen, extra handig als je koude handen hebt.
  • Niet te ruw: geef voorkeur aan lange, trage sensuele bewegingen. Je mag voldoende druk zetten maar ook weer niet te fel. Vraag aan je partner was hij/zij het leukst vindt.

 

Massage olie vrouwen

 

massage olie best getest

Alternatieven voor massageolie

Massagelotion: deze olie is makkelijk van de huid te verwijderen en plakt ook niet. Ideaal voor diepe massages. Wel opgelet deze olie kan de huid uitdrogen en voelt meestal ook koud aan.

Massagewax: Het verschil tussen massagewas en massageolie is de substantie. De wax zorgt voor meer grip op de huid tijdens de behandeling en de olie zorgt voor een gemakkelijke verschuiving op de huid tijdens de massage. De massageolie wordt ook sneller door de huid opgenomen dan massagewax. Massagewax is meestal dikker en plakkeriger als gewone massage olie. Massagewas heeft meer stabiliteit en je glijdt er minder rap mee weg. Doordat ze zo plakken is deze niet echt geschikt voor harige personen.

Meest gestelde vragen over massage olie (FAQ)

Massage olie is volstrekt veilig, let wel goed op als je een allergie hebt bv voor noten, dat je dan geen amandel olie gaat gebruiken. Voor de rest raden we etherische olie op plantaardige wijze aan dus geen synthetische oliën.