Skip to main content

Gezichtsreiniger Test 2023

 

 

De beste elektrische gezichtsreiniger voor ieders budget

 

gezichtsreinigingsborstel vergelijken

Remington Reveal FC1000

High End

 

gezichtsverzorging

Carmen FC1800

Mid Range

 

gezichtsreiniging

JNi Beauty Gezichtsreinigingsborstel

Budget

 

gezicht reinigen

Meestal is de keuze aan huidverzorgingsapparaten zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor huidverzorgingsapparaten

✅ Betrouwbare partners

De beste gezichtsborstels vind je hier

Hou jij ook zoveel van een stralende gezond huid? Dan weet je dat gezonde huid enige aandacht vereist. En dit geld zeker en vast voor je gezicht! Een Gezonde gezichtshuid kan je vanaf nu makkelijk verkrijgen met een elektrische gezichtsreiniger. Deze borstel verwijderd onzuiverheden en helpt je bij het aanbrengen van reinigingsgel of lotion. Dankzij de zachte haartjes wordt je gezicht proper gemaakt tot diep in de poriën.

Vanaf nu kan je makkelijk een diepere reiniging bereiken dan je zou kunnen krijgen door je gezicht gewoon met de hand te wassen. Een reinigingsborstel tril heen en weer en niet alleen maakt het je gezicht proper, het geeft je gezicht ook in één keer een massage en net dat is zo leuk aan het gebruik ervan. Op deze pagina vind je de beste gezichtsreiniger.

Wij hebben een TOP 10 samengesteld met de beste modellen. Voor onze beoordeling hebben we gekeken naar een groot aantal gebruikersbeoordelingen en deze samen met de specificaties gerangschikt. Alle modellen in onze TOP 10 zijn zeer gewaardeerd door de consument. Modellen met een negatieve beoordeling komen niet aan bod in onze TOP 10. Buiten deze handige suggesties vind je hier alle informatie over een elektrische gezichtsborstel.

Wat een gezichtsborstel is, hoe het werkt, maar ook alle voor en nadelen en een Handige Koopgids met alle specificaties waarop je moet letten bij de aankoop.

TIP: Zorg dat je gezichtsreiniger waterbestendig is zodat je hem ook in de douche kan gebruiken.

 Elektrische Gezichtsreiniger TOP 10

Model Review
1 JNi Beauty Gezichtsreinigingsborstel JNi Beauty Gezichtsreinigingsborstel

96.2%

“Dit product is handig te gebruiken en makkelijk weg te werken. Echt een aanrader!”

ReviewPrijs
2 Remington Reveal FC1000 Remington Reveal FC1000

96.8%

“Een fijne gezichtsbehandeling in no time. Ligt fijn in de hand en is makkelijk in gebruik.”

ReviewPrijs
3 Carmen FC1800 Carmen FC1800

95.4%

“Prachtig om te zien, eenvoudig en helder in gebruik.”

ReviewPrijs
4 FOREO F9113 LUNA 3 Sonic FOREO F9113

78.4%

“Doet wat het moet doen, gemakkelijk in gebruik. Huid wordt er echt beter van. Je gezicht reinigen is echt een makkie geworden. “

ReviewPrijs
5 Philips VisaPure Essential Mini BSC111/06 Philips BSC111/06

95.2%

“Top, reinigt goed en voelt goed en zacht aan tegen de huid. Perfect om mee te reizen. “

ReviewPrijs
6 Lavar SK0306 Lavar SK0306

96.2%

“Deze gezichtsborstel is handig in gebruik, doet wat het moet doen.”

ReviewPrijs
7 Beauty Brush 052035 Gezichtsreinigingsborstel Beauty Brush 052035

90.4%

“De kwaliteit is minder als verwacht vandaar de goedkope prijs.”

ReviewPrijs
8 Beurer FC45 Beurer FC45

91.4%

“Een super fijne én zachte gezichtsborstel. Grondige reiniging voor het gezicht zonder te beschadigen!”

ReviewPrijs
9 Braun Face SE810 Braun Face SE810

81.8%

“Het reinigingssysteem kan veel beter volgens de beoordelingen, dus het is zijn prijs niet waard.”

ReviewPrijs
10 Braun FaceSpa Pro 912 Gezichtsepilator Braun FaceSpa Pro 912

81.4%

“Handig in gebruik, mooi ontwerp en doet waarvoor het bedoeld is.”

ReviewPrijs

 

Wat is een gezichtsborstel?

 

Waarom een gezichtsreiniger kopen?

Als je gezicht grondig wilt reinigen dan is een huidverzorgingsapparaat zoals een elektrische gezichtsborstel de beste keuze. Binnen één minuut zorgt een elektrische gezichtsreiniger voor een schone, zachte, gladde en stralende huid! Een droge huid kan snel gaan schilferen, en het schoonmaken met een gezichtsborstel is een effectieve manier om deze dode huid te verwijderen.

Op je gezicht zitten ook vaak bacteriën om je er voortdurend met je handen aan komt. Een gezichtsborstel helpt tevens bij het bestrijden van acne en mee-eters. Verder voelt het aan als een mini massage en kan je de meeste modellen ook onder de douche gebruiken. Voldoende redenen om vanaf nu een gezichtsreiniger te gebruiken.

Voordelen van een gezichtsreiniger

✅ Stimuleert de bloedsomloop in het gezicht

✅ Effectief tegen ouderdomsverschijnselen

✅ Reinigt de huid

✅ Verwijderd vuil zoals, talg en dode huid.

✅ Schone, zachte en stralende huid

✅ Verwijder make-up resten (na afspoelen)

✅ Helpt tegen acne en mee-eters

✅ Aanbrengen en inwrijven van crème

✅ Timer

✅ Verschillende snelheden

✅ Gezichtsmassage

✅ Scrubben

✅ Soms mogelijkheid tot epileren

✅ Sommige modellen zijn waterdicht

Nadelen van een gezichtsreiniger

 • Prijs kan al snel 150 € kosten
 • De borstelkop moet om de 3 maanden vervangen worden
 • Je moet de gezichtsborstel goed reinigen na elk gebruik
 • Kan zorgen voor irritatie
JNi Beauty Gezichtsreinigingsborstel

 

gezichtsborstel kopen

Hoe werkt een gezichtsreiniger?

Een elektrische gezichtsreiniger ook wel een gezichtsreinigersborstel genoemd is een elektrische borstel met een handvat om onzuiverheden in je gezicht te verwijderen. En vaak ook geschikt voor het inwrijven van crème en scrubben. De elektrische borstel vibreert of draait en door deze trillingen in combinatie met reinigingsproducten voor je gezicht wordt je huid grondig gereinigd.

De zachte en fijne haren van de borstel scrubben dode huid en vuil weg waardoor je huid tot diep in de poriën gereinigd wordt. Sommige elektrische gezichtsreinigers hebben ook een epileer functie, om ongewenste haartjes rond je gezicht te epileren. Er wordt vaak gezegd dat een gezichtsreiniger rimpels vermindert, het is echter niet bewezen dat een gezichtsborstel helpt tegen rimpels.

Door de ronddraaiende bewegingen wordt de huid licht gemasseerd. Dit stimuleert de bloedsomloop in het gezicht. Vroeger gebruikte men een handborstel om het gezicht te reinigen, je moest dan zelf ronddraaiende bewegingen over je gezicht maken om onzuiverheden te verwijderden.

Het gezicht heeft 4 reinigingszones die je elke goed moet reinigen. Je voorhoofd zone, je neus zone, je kin zone en de zone van je wangen. Sommige elektrische gezichtsreinigers geven na iedere 20 seconden een trilsignaal zodat je weet dat je een andere zone van het gezicht moet reinigen. Zorgt dat je gezichtsreiniger waterbestendig is zodat je hem ook in de douche kan gebruiken. Lees hoe je eenvoudig een gezichtsborstel moet gebruiken

TIP: Gebruik een gezichtsborstel altijd op natte huid. Verwijder altijd eerst je make up. Als je dit niet doet kan dit voor huidirritatie zorgen. Hierna breng je een kleine hoeveelheid reinigingsgel aan. Zet nu de reinigingsborstel op je gezicht en kies de stand die het meest geschikt is voor je huid type. Maak met je borstel draaiende bewegingen en neem voor elk gebied ongeveer 15 seconden de tijd.

 

Gezichtsborstel Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Vooraleer je over gaat tot een aankoop van een elektrische gezichtsreiniger is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een gezicht reiniger komt er in alle maten en vormen en met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste eigenschappen waar je zeker op moet letten bij de aankoop.

 • Meegeleverde opzetborstels
 • Waterbestendig
 • Accu of batterij
 • Epileerkop
 • Instelbare snelheid
 • Huidtype
 • Prijs

Meegeleverde opzetborstels

Meestal krijg je verschillende opzetborstel met elk hun eigen functie, Zo heb je masseer opzetborstels, peeling opzetborstels maar ook opzetborstel geschikt voor verschillende huidtypes. Soms zit er ook een Epileer opzetstuk bij zodat je makkelijk je wenkbrauwen kan epileren indien gewenst.

Waterbestendig

Als je graag onder de douche wilt reinigen moet je gezichtsreiniger zeker waterbestendig zijn! Gelukkig zijn de meeste elektrische gezichtsborstels waterdicht. Check zeker de specificaties na zodat je zeker weet dat deze waterbestendig is.

Accu of batterij

Er zijn 2 types elektrische borstels één type werkt op accu, dus deze kan je opladen met de bijhorende adapter meestal een usb kabel. Soms zijn ze ook bruikbaar tijdens het laden. Het andere type borstel werk op batterijen meestal AAA. Je moet deze dus vervangen als ze leeg zijn. Tenzij je oplaadbare batterijen gebruikt.

Epileerkop

Sommige modellen komen met een epileerkop of opzetstuk. Extra handig omdat je dan niet apart een epileer apparaat moet aankopen.

TIP: Het is niet aanbevolen de reinigingsborstel te gebruiken als je veel make-up draagt. Verwijderd make up eerst met een wattenschijfje en spoel je gezicht goed af met water.

 

Gezichtsborstel

Instelbare snelheid

De meeste gezichtsborstels beschikken over meerdere snelheden, als je een gevoelige huid hebt kan je het op een rustig stand zetten.

Huidtype

Een gezichtsreiniger is niet altijd geschikt voor elke huidtype, als je een gevoelige huid hebt ga kies dan zeker een model die specifiek geschikt is voor gevoelige huid. Als je dit niet doet kan al gauw last krijgen van verschillende irritaties.

Prijs

Een elektrische gezichtsborstel is een investering voor je gezichtshuid. Jammer genoeg betaal je hiervoor al snel 100 euro of meer voor de beste modellen. Als je maar een beperkt budget hebt kies dan zeker één van onze Budget suggesties, deze kan je terugvinden in onze TOP 10 Gezichtsreinigers.

Meest gestelde vragen over elektrische gezichtsreinigers (FAQ)

Als je een gevoelige huid hebt dan is het aanbevolen om niet meer dan 2 keer per week de gezichtsreiniger te gebruiken. Zo je overmatig gaat reinigen kan er irritatie ontstaan als je een gevoelige huid hebt.

Tegenwoordig kan je bijna alle elektrische gezichtsborstels gebruiken onder de douche, ze zijn waterbestendig. Als je gezichtsborstel op accu werkt mag je hem zeker niet gebruiken als deze aangesloten zit op het stopcontact.

Een elektrische gezichtsreiniger werkt veel effectiever dan je gezicht reinigen met de hand. Met een gezichtsborstel reinig je tot diep in de poriën.

Ja, je moet een elektrische gezichtsreiniger na ieder gebruik afspoelen indien mogelijk met reinigingsgel. Er kunnen veel bacteriën op de borstel vermenigvuldigen als je deze niet voldoende proper maakt.